Selamat Hari Guru

Khamis , 16 / 05 / 2013
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Untuk sambutan hari guru bagi seluruh Malaysia telah jatuh pada 16 Mei setiap tahun . Jadi pada tahun ini telah jatuh pada hari nie . Mesti ramai pelajar-ii yang ucap selamat hari jugak tak lupa juga bgi hadiah , kalau ada pelajar yang kretif , diaorang akan buat kad untuk guru mereka . Teringat wani zaman sekolah dulu-ii *imbaumasasekrendahdanmenengah* .

Setiap sekolah mesti akan buat sambutan hari guru dan pelajar akan beratur panjang untuk bagi hadiah kepada guru mereka , itulah yang wani lakukan masa zaman sekolah dulu .

Dan walaupun wani sekarang pelajar kolej tak bermakna tak boleh panggil cikgu , cuma pangkat guru tu dah tinggi sikit bila masa kolej , kena panggil prof , tak pun , cik atau puan .

Baiklah disini wani nak ucapkan selamat hari guru kepada guru-ii yang pernah mendidik wani dari tadika sampailah kolej . Tak lupa jugak , ibuayah yang merupakan guru selamanya tanpa ditukar-ii (: dan jangan lupa Rasulullah juga adalah guru kita , Guru Teragung semua umat islam . Kegigihmu dalam mendidik tak akan ku lupa (:

: Ibubapa -> TadikaAyu -> TadikaKemas -> SekolahKebangsaanBatangKali -> Sekolah KebangsaanBandarBaruBatangKali -> SekolahRendahAgamaBatangKali -> MaahadAl-Abbasiah -> KolejUniversitiIslamSultanAzlanShah .


|| Selamat Hari Guru ||


Post a Comment

1 Comments