Tanda-II Kematian

Jumaat , 18 / 01 / 2013
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Pada saat-ii datangnya ajal kematian kepada kita , Allah ada memberi petunjuk bahawasanya ajal kita hampir tiba , tapi hanya orang-ii tertentu saja dapat merasainya , InShaaAllah .

Tanda hari ke 100 sebelum kematian :
Di waktu asar , kita akan rasa seluruh badan kita akan mengigil atau bergegar .

Tanda hari ke 40 sebelum kematian :
Selepas waktu asar , kita akan rasa jantung berdenyut-ii dan pusat rasa bergerak-ii . Pada hari ke 40 inilah , nama kita di luh mahfuz akan gugur . Malaikat ambik nama kita tu dan mengikut kita sepanjang hari sebelum menjelang kematian .

Tanda hari ke 7 sebelum kematian :
Selalunya orang yang sakit tidak akan ada selera untuk makan tapi dengan sakit ini tiba-ii mahu minta makan itu dan makan ini ( banyak makan )

Tanda hari ke 5 sebelum menjelang kematian :
Anak lidah bergerak-gerak .

Tanda hari ke 3 sebelum hampir menjelang kematian :
Terasa denyutan dahi ditengah-ii , jika kita rasa tanda ini , maka berpuasalah kita agar perut kita tak banyak najis dan memudahkan orang menguruskan jenazah kita nanti .

Tanda hari ke 1 sebelum hampirnya ajal kematian :
Terasa ubun-ii kita bergerak diantara waktu subuh dan asar . Bagi yang khusnul khotimah akan merasa sejuk dibahagian pusat hingga ke tulang belakang . Pada saat ini , janganlah banyak bercakap , dan banyak-ii kan lah mengucap 2 kalimah syahadah .


Agar kita adalah orang yang dipilih oleh Allah yang merasai kematian , dan mati dalam keadaan khusnul khotimah ( kesudahan yang baik ) . Post a Comment

1 Comments